Orange havtorn syltetøj

#Frugter og bærSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Orange havtorn syltetøj

1 syltetøjsglas

Ingredienser:
100 g. havtornbær
1 dl vand
100 g. ananas i småstykker (evt. fra dåse)
1 appelsin
100 g. sukker
½ tsk. rød melatin

Denne syltetøj er sød og syrlig, og har en god smag af havtorn. Havtorn kan fint plukkes af busken hvis du er lidt tidligt ude. Allerede i august, kan man komme i gang med dette super bær, og det er også hér jeg synes den smager bedst – syrlig, sød, lidt af ananas og meget frisk med spræl!

Fremgangsmåde:
Kog havtornbær og vand op, og lad det simre indtil bærrene brister, ca. 10 minutter. Pres bærrene igennem en si, og hæld saften tilbage i gryden. Tilsæt ananas og appelsinen, der er skåret i småstyk-ker, og lad det simre med låg i ca. 5 min. Lad syltetøjet koge op med sukker og melatin, tilsæt evt. me-re/mindre sukker efter smag. Lad syltetøjet koge i minimum 2 minutter, indtil konsistensen er god. Nu skal det bare hælde på rene glas, og nydes til søndags morgenmaden.

Nogle foretrækker marmelade og andre syltetøj. Hvis du ikke vil have klumper med på brødet, så blender du den færdige syltetøj, så det bliver til en lind marmelade i stedet.