Orientalske frikadeller

#Vilde urterSkrevet af Anemette Olesen, kogebogsforfatter og underviser

250 g hakket småkød
10 champignoner
1 æg
1 dl vand
1 dl hakkede blade af hønsetarm eller fuglegræs
1/2 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kinesisk soya
1 spsk. hakket løg (almindelig eller kinaløg)
1 tsk. revet ingefær
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
olie til stegning

Kødet blandes med friskhakkede og rensede champignons, æg, vand, kartoffelmel samt krydderier.

Lad farsen hvile et par timer, før de formes til små frikadeller og steges i hed olie.

Opskriften er lavet af Anemette Olesen, der i mange år har arbejdet med haver og mad. Hun har udgivet en række kogebøger og har en fortid som både restauratør, køkkenleder og museumsgartner. Det sidste har skærpet hendes interesse for urternes historie, både kulturelt og medicinsk.

Læs mere om Anemette Olesen på hendes egen hjemmeside