Pandebrød med pesto

#Grønt fra havenSkrevet af Mai Lange

Vild pesto

Du skal bruge:

  • 1 stor håndfuld urter, f.eks. persille og skvalderkål
  • 1-2 knivspidse salt
  • 15 spiseskefulde olie

Sådan gør du:

  • Skyl dine urter godt og tør dem i et viskestykke
  • Kom urter og salt i morteren. Fyld hele morteren
  • Mas urter og salt til det kun fylder halvdelen af morteren
  • Hæld olien i morteren lidt ad gangen og bland grundigt
  • Smag til med salt

Pandebrød

Opskriften er lavet som en kæmpepotion (50 brød)

Det skal du bruge:

  • 8 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk salt
  • 500 g fuldkornshvedemel
  • 600 g alm. hvedemel
  • 200 g ekstra hvedemel til æltning og udrulning

Sådan gør du:

  1. Bland vand, gær og salt
  2. Tilsæt mel og bland det hele godt
  3. Ælt dejen ca. 8 minutter
  4. Dejen skal være lidt fugtigt, men skal kunne slippe – tilsæt mere mel, hvis den føles for våd
  5. Lad dejen hæve i 45 minutter, dæk den med et klæde
  6. Del dejen op i ca. 50 boller. Rul hver bolle ud i 2-3 mm tykkelse
  7. Steg ved høj varme på en bålpande/wokpande uden fedtstof

Opskriften er udviklet i forbindelse med et projekt i Aarhus Kommune, som hedder ‘Haver til Maver, der giver børn i kommunens dagtilbud, skoler og fritidstilbud mulighed for at få en have og få erfaringer med dyrkning, sundhed og økologi.

Læs mere om ‘Haver til Maver’ projektet her.