Vild pesto
Du skal bruge:
- 1 stor håndfuld urter, f.eks. persille og skvalderkål
- 1-2 knivspidse salt
- 15 spiseskefulde olie
Sådan gør du:
- Skyl dine urter godt og tør dem i et viskestykke
- Kom urter og salt i morteren. Fyld hele morteren
- Mas urter og salt til det kun fylder halvdelen af morteren
- Hæld olien i morteren lidt ad gangen og bland grundigt
- Smag til med salt

Pandebrød
Opskriften er lavet som en kæmpepotion (50 brød)
Det skal du bruge:
- 8 dl vand
- 50 g gær
- 1 spsk salt
- 500 g fuldkornshvedemel
- 600 g alm. hvedemel
- 200 g ekstra hvedemel til æltning og udrulning
Sådan gør du:
- Bland vand, gær og salt
- Tilsæt mel og bland det hele godt
- Ælt dejen ca. 8 minutter
- Dejen skal være lidt fugtigt, men skal kunne slippe – tilsæt mere mel, hvis den føles for våd
- Lad dejen hæve i 45 minutter, dæk den med et klæde
- Del dejen op i ca. 50 boller. Rul hver bolle ud i 2-3 mm tykkelse
- Steg ved høj varme på en bålpande/wokpande uden fedtstof

Opskriften er udviklet i forbindelse med et projekt i Aarhus Kommune, som hedder ‘Haver til Maver, der giver børn i kommunens dagtilbud, skoler og fritidstilbud mulighed for at få en have og få erfaringer med dyrkning, sundhed og økologi.