Pandebrød med ramsløg

#Vilde urterSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen

Lækkert brød med forårssmag

Café Europa Kantinen i Gellerup har lavet dejen til de pandebrød, som steges over bål til Vildt Hyggelig Fredag i april 2019. Her er opskriften, så du kan lave dem hjemme. Det er naturligvis hyggeligt at stege dem på bålpander i haven, men de kan naturligvis også laves på almindelig pande i køkkenet. Er du mere til bagt brød, så bag dem i ovnen som boller.

Ingredienser til 6 stk. pandebrød:

2 dl vand
10 gr. gær
1 tsk flage salt
2 spsk olie
150 gr. hvedemel
100 gr. fuldkornsmel
1 god håndfuld ramsløg
Olie eller smør til stegning

Halvdelen af ramsløgene blendes med olie, den anden halvdel hakkes groft.

Opløs gær i lunkent vand, tilsæt ramsløgsolie, ramsløg og de øvrige ingredienser og ælt godt.

Dejen kan med fordel laves dagen før den skal bruges og langtidshæve på køl over natten.
Hvis du deler dejen i seks stykker og ruller til kugler, inden du sætter til hævning, er de næste dag klar til at tage direkte med ud til bålet i haven.

Tryk dejkuglerne flade, inden de lægges på panden, så bliver de hurtigere gennembagt.
Kom lidt olie eller smør på panden, læg brødene på og steg på begge sider til de får en fin skorpe.
Stegetiden afhænger af hvor flade brødene er.

Opskriften er lavet af Peter fra Café Europa Kantinen i Gellerup.

Læs mere om ramsløg – og bliv klogere på, hvordan du undgår forveksling med andre lignende planter.

Læs mere om etik og regler, når du sanker i naturen.