Panna cotta med årstidens bær

#Frugter og bærSkrevet af Lisbeth Jensen

Ingredienser:

  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 blade husblas
  • 0,5 tsk. revet citronskal

Fremgangsmåde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom det i fløden sammen med den flækkede vaniljestang og citronskal. Kom sukkeret i og kog det stille op i en 5-10 minutter. Tag gryden af blusset. Pil vanillestangen op.

Blød husblasen op i koldt vand og pisk det i den varme fløde. Hæld fløden gennem en sigte over i fire portionsskåle og stil dem i køleskabet. De skal stå et par timer eller tre til fløden er stivnet til en engleblød budding. Server direkte eller vend panna cottaen ud på en tallerken.

Kan serveres med årstidens kompot eller marmelade. Her vist med solbærmarmelade.