Pesto med tallerkensmækkere

#BlomsterSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen

Prøv at lave en anderledes pesto

Tallerkensmækkere er - sammen med andre spiselige urter og blomster - en del af sommerbeplantningen i byens blomsterkummer. Sådan var det i 2016, 2017 og igen nu i 2019. Alle er velkomne til at plukke lidt fra blomsterkummerne og tage med hjem i eget køkken.

I Den Grønne Ambassade forsøgte vi os derfor med at lave pesto af tallerkensmækkere for at teste, hvordan man kan bruge tallerkensmækkere i madlavningen. Resultatet blev velsmagende, og dem der kom forbi ambassaden fik sig en smagsprøve og lidt inspiration med på vejen.

Tallerkensmækkere til pesto

Til pestoen brugte vi:

ca. 2 håndfulde blade fra tallerkensmækkere
ca. 2 håndfulde andre urter (fx basilikum, persille, skvalderkål)
½ dl nødder eller kerner, gerne ristede
1-2 dl olie
½ dl vesterhavsost/parmesan (kan udelades)
½ citron (saften og evt. skallen)
1-2 tsk. salt

Skyl dine urter grundigt og slyng dem tørre for vand. Blend urter, de ristede nødder/kerner, ost og olie. Smag din pesto til med salt og citronsaft. Konsistensen kan justeres med mere eller mindre olie.

Du kan også tage udgangspunkt i en hvilken som helst anden opskrift på pesto og udskifte lidt af urterne med tallerkensmækkere.

NB! vær opmærksom på, at Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser bladene fra tallerkensmækker i begrænset mængde.
Se Fødevarestyrelsens anbefalinger her

Læs mere om de spiselige blomsterkummer
Læs mere om Den Grønne Ambassade

Pesto med tallerkensmækkere