Pesto med tallerkensmækkere

#Grønt fra havenSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen

Prøv at lave en anderledes pesto

Der er tallerkensmækkere rundt i byens blomsterkummer, som alle er velkomne til at plukke lidt af og tage med hjem i eget køkken.

I Den Grønne Ambassade forsøgte vi os derfor med at lave pesto af tallerkensmækkere for at teste, hvordan man kan bruge tallerkensmækkere i madlavningen. Resultatet blev velsmagende, og dem der kom forbi ambassaden fik sig en smagsprøve og lidt inspiration med på vejen.

Tallerkensmækkere til pesto

Til pestoen brugte vi:

Bladene fra tallerkensmækkere
Persille
Basilikum
Citron, både saft og skal
Solsikkekerner
Olivenolie
Salt og peber

Du kan prøve dig lidt frem eller bruge den her opskrift fra Birgitte Hasholt, hvor der er angivet mængder på ingredienserne. Du kan også tage udgangspunkt i en hvilken som helst opskrift på pesto og udskifte lidt af urterne med tallerkensmækkere.

Læs mere om de spiselige blomsterkummer
Læs mere om Den Grønne Ambassade

Pesto med tallerkensmækkere