Pil-selv-salat med bagte kastanjer

Spisekastanjer er hjemmehørende i Sydeuropa, men du kan også finde dem rundt omkring i Aarhus' parker og skove. De er modne om efteråret.

#Svampe og nødderSkrevet af Sofie Kvist

Spisekastanjen smager sødt og nødeagtigt. Særligt efter en lun sommer kan vi være heldige at spisekastanjerne på de danske breddegrader har vokset sig store.

2-400 gr. kastanjer

1/2 spidskål

1 Kakifrugt (el. 1 æble)

Tyttebær el. granatæblekerner til pynt

Lidt olivenolie

Skær et dybt kryds ned gennem toppen af kastanjerne. Placer dem i et fad i ovnen, gerne med lidt salt i bunden til at suge væsken.

Bag kastanjerne cirka en halv time ved 200 grade så de bliver møre.

Snit spidskål og kakifrugt eller æbler, anret kastanjerne heri. Pynt med friske tyttebær, som du også kan finde på denne årstid eller pynt med granatæblekerner. Giv din salat lidt olivenolie og den er klar til servering.