Pyt i pande med mælkebøtteknopper

#UkrudtSkrevet af Anemette Olesen, forfatter af Mælkebøtten i mad og medicin

Pyt i pande

1 god håndfuld mælkebøtteknopper
2 store gulerødder skåret ud i tændstik tynde stave
forkogte ris (ca. 4 dl)
½ l urtebouillon
salt og peber
½ tsk. kanel
2 spsk. citronsaft

Olie kommes på en pande og gulerødder i stave vendes i. Steg dem i ca. 5 minutter, hvorefter der drysses med kanel. Mælkebøttehoveder kommes ved og småsteger i ca. 5 minutter, hvorefter risen kommes ved. Der spædes med urtebouillon og retten simre på panden indtil alt er mørt. Smag til med salt og citronsaft og server.

Denne opskrift er fra bogen ‘Mælkebøtten i mad og medicin’ af Anemette Olesen, og bringes her med tilladelse fra Skarresøhus ForlagDu kan finde mange flere opskrifter med mælkebøtten i bogen.

Derudover kan du se nogle af opskrifterne her.