Råkost med hyben

#Frugter og bærSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Råkost med hyben

En almindelig råkostsalat kan piftes op med de lækre hyben der findes på de fleste strande. *Hybenmarmeladen laves nemt ved at koge hyben sammen med lidt sukker, og så blende det til en ensartet meget flydende marmelade.

Ingredienser:

4 portioner

300 g. rødbeder
300 g. gulerødder
1 dl. appelsinsaft
½ tsk. salt
1 håndfuld friske urter (persille, mynte eller syre)
1 spsk. hybenmarmelade*

Fremgangsmåde:

Rødbeder, gulerødder rives i en skål og blandes sammen.

Ryst en dressing af hybenmarmelade, salt, appelsinsaften og de finthakkede urter, evt i et syltetøjsglas. Bland dressingen godt sammen med råkosten og lad den gerne stå og trække koldt et par timer inden servering. Pynt med stykker af hyben og de urter du har brug til dressingen.