Ramsløgsmayo

#Vilde urterSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Ca. ½ l.

Ingredienser:
2 æggeblommer
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. æblecidereddike
3 dl god olie (evt. smagsneutral)
En kæmpe håndfuld ramsløgsblade
Friskkværnet peber

Det plejer altid at lykkedes at lave en god mayo, når du husker at alle ingredienser skal have nogenlunde samme temperatur.

Fremgangsmåde:

Skyl ramsløgsbladene og hak dem sammen med olien i en blender, indtil det nærmest ligner pesto. (Nu er det en ramsløgsolie).

Pisk æggeblommerne seje med salt og sukker. Hæld eddiken i lidt ad gangen. Pisk æggemassen, og tilsæt ramsløgsolien ganske stille. Olien er ikke så flydende, men det bliver hurtigt pisket sammen. Hvis ikke mayonnaisen er tyk nok efter din smag, tilsætter du bare mere olie. Smag mayonnaisen til med friskkværnet peber, samt evt. lidt mere sukker og salt.

Husk! Når du plukker ramsløg, at sikre dig at de lugter af hvidløg. Så er du ”home safe”, og kan spise så meget du lyster af denne lækre forårs urt! Hjemmelavet mayonnaise kan holde sig på køl i op til en uge.

Opskriften er lavet af Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker Ursula Bjerggaard.