Ramsløgsolie

#Vilde urterSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Ramsløgsolie

Du kan nemt selv lave denne olie - en klassiker, specielt når man bor i Aarhus!

Ja, der er mange måder at bruge ramsløget på. Her er en meget simpel måde at gemme smagen af ramsløg på, også selvom du ikke har det store kendskab til hvordan du bruger de vilde råvarer.

Olien kan bruges i salater, som dyppelse til lækkert brød, til basis i en pesto eller i andre retter hvor du gerne vil have en snert af løg/hvidløg.

Kom vaskede ramsløg i en blender sammen med olivenolie. Olien skal dække ret godt. Blend. Lad ramsløgene trække 1-3 dage. Si ramsløgene fra.

Voila! Nu har du den skønneste olie der smager af ramsløg.

Brug det oliemættede hakkede ramsløg i f.eks. falaffel, pesto eller andre lækkerier du nu alligevel skulle lave. Eller bare vend det i noget pasta med lidt oliven, tomater og salt og peber. Mums 😛