Ravioli med brændenælder

#UkrudtSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Brændenælde-ravioli

2 personer

1 pakke optøet wonton-dej (købes i asiatiske butikker)
300 g. friske brændenælder (de fine nye topskud)
300 g. friske spinatblade
100 g. gedeost
50 g. hakkede valnødder
1/4 tsk. muskatnød
salt og peber

½ l. vand
2-4 spsk. grøntsagsfond

Stil valnødderne i vand i god tid. Når man iblødsætter nødder bliver bitterstofferne og fytinsyre trukket ud. Det gør dem mere søde i smagen og man optager lettere mineralerne. Husk at kassere vandet.

Skyl alle urterne, sorter de dårlige blade fra og red eventuelle smådyr fra druknedøden.

Blancher urterne i flere hold i ca. 10 sekunder, indtil de bliver lidt mørkere og falder sammen. Når nælderne blancheres, brænder de ikke længere og kan hermed bruges alsidigt i din madlavning 🙂 Husk at gemme kogevandet til suppe! Si vandet fra de blancherede urter. Hak urterne og kom dem i en skål.

Skær gedeosten i mindre stykker, og bland det i skålen sammen med urterne og fintrevet muskatnød. Hæld vandet fra valnødderne og hak dem fint. Bland alle herlighederne sammen og smag til med lidt salt og godt med friskkværnet peber.

Der fyldes i wonton-dej

Knug væden fra raviolifyldet (brug evt. en si). Udpak wonton-dejen og læg op til 6 plader på et tørt bord. Fordel fyldet midtpå pladen med to teskeer. Pensl kanterne med vand. Fold efter humør pakken sammen. Man kan bruge 2 plader lagt ovenpå hinanden, og man kan bruge 1 plade foldet som en cirkel med ombuk. Det er smag og behag. Lav eventuelt alle raviolierne klar inden du koger dem. De skal ikke stå op af hinanden, så klistrer de sammen.

Kog urtevandet op med grøntsagsfond og smag det til. Lad suppen simre lystigt, og kog raviolien af flere omgange. Alt efter grydens størrelse, kan der være op til 7 ravioli i kogevandet ad gangen. Tag dem op med en hulske, og hold dem evt. varme imens du koger de resterende.

Ved servering portionsanretter du suppe til hver person og plopper raviolien i suppen. Du kan toppe med friske urter og lidt saltflager og friskkværnet peber.

Velbekomme! 🙂