Rispapirruller med dipsaucer

#Vilde urterSkrevet af Ursula Bjerggaard

Rispapirruller med dipsaucer

Lad dig friste med disse nemme ruller som du kan fylde med det du synes er lækkert.

 

Du kan købe de runde, tynde rispapir i enhver asiatisk butik, måske også ved det lokale supermarked. For at kunne rulle lækre de sager ind i rispapiret, skal du dyppe et enkelt papir ad gangen, i koldt vand, inden du fylder rispapiret med sæsonens urter. Brug fx sødskærm, mælkebøtteblade, pileurt, skvalderkål og løgkarse. Du kan supplere med det du ellers har gerne noget med lidt bid og sødme, fx tynde stave af gulerod, peberfrugt, æble. Hvis du vil have lidt kød i kan du fx bruge røget kød, marineret kylling, eller hvad du kan lide.

Disse ruller er mægtig glad for at blive dyppet i en soyasauce eller prøv én af disse dipsaucer, der er klassiske vietnamesiske opskrifter.

 

Chilidipsauce
4 portioner (ca. mængdeangivelser)

6 store røde chilier (inkl. frø)
1 dl. vand
½ dl. riseddike
200 g. rørsukker
4 fed hvidløg
1 tsk. salt
2 tsk. fiskesauce

Vask chilierne og udblød frøene i nyligt kogt vand i ca. 15 minutter. Blend frøene (inkl. vand) sammen med 1-3 hakkede chilier, eddike, sukker, salt og hvidløg. Kog dipsaucen op, og lad den simre i omtrent 15 minutter, til det tykner. Afkøl den og tilsæt fiskesaucen.
Smag den til som du synes.

Urtedipsauce
4 portioner (ca. mængdeangivelser)

1 tsk. rød chili
2 spsk. urter
1 dl. koldt vand
2 spsk. fiskesauce
1 tsk. brun farin/muscovado sukker

Alle ingredienser blendes hurtigt sammen, og smages til efter behov.