Rød ribsgelé til julebordet

#Frugter og bærSkrevet af Pernille Thormann Villesen

Klar, flot og rød ribsgelé. Det burde der være i alle køkkener. Nem at lave, skøn at nyde og indbydende for øjet.

Ingredienser:

  • 1 kg friske bær
  • 2 dl vand
  • 3/4 kg sukker pr. liter saft.

Fremgangsmåde til ribsgelé:

Bring bær og vand i kog og lad det koge i et kvarter. Rør af og til. Hæl bær og saft gennem en saftpose eller et rent klæde lagt i en sigt. Mål, hvor meget saft der er og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt den beregnede mængde sukker.

Kog saften ved jævn varme i et kvarter igen. Når dråberne fra saften falder “tungt” fra skeen, er geléen færdig. Tag gryden af blusset og fjern med en ren ske skummet på overfladen.

Hæld geléen på rene, skoldede glas. sæt låget på og luk, når geléen er kølet godt af.

Tips: Skal gemmes mørkt og køligt.