Røget laks med creme af syre

#Vilde urterSkrevet af Anemette Olesen, forfatter og underviser, Skarresøhus

Ingredienser:
2 tsk. friskpresset citronsaft
4 skiver røget laks (ca. 300 g)
50 g røget laks i mindre stykker
25 g flødeost naturel 37% (70+)
50 g hakket frisk syre eller skvalderkål
2 spsk. piskefløde
½ tsk. sukker
½ tsk. lys saucejævner
50 g skvalderkål eller rucolasalat

Stedmor til pynt og 100 g ristet flute som tilbehør

Fremgangsmåde:
Pensl 4 små kokotteforme med lidt citronsaft og pres de røgede lakseskiver ned i formene.
Finhak 50 g røget laks og bland det med flødeost. Fordel blandingen ovenpå lakseskiverne i kokotterne. Kom den hakkede syre i en lille tykbundet gryde med 2 dl kogende vand. Giv syren et opkog og hæld vandet fra. Tilsæt fløde, sukker og saucejævner. Kog blandingen igennem i ca. 1 min.
Fordel den stuvede syre ovenpå den hakkede laks. Fold de omgivende stykker af den røgede laks sammen om fyldet og vend “laksepakkerne” ud af skålene.

Server den røgede laks på en bund af skvalderkål.

Opskriften er lavet af Anemette Olesen, der i mange år har arbejdet med haver og mad. Hun har udgivet en række kogebøger og har en fortid som både restauratør, køkkenleder og museumsgartner. Det sidste har skærpet hendes interesse for urternes historie, både kulturelt og medicinsk.

Læs mere om Anemette Olesen på hendes egen hjemmeside