Rosenbrød

#BlomsterSkrevet af Anette Eckmann

Ingredienser

Brød:
4 dl lunken mælk
100 g smør
50 g gær
4 spsk. sukker
1 nip salt
500 g mel
1 sammenpisket æg

Glasur:
200 g flormelis
2-3 spsk. rosenvand
Friske eller tørrede rosenblade

Fremgangsmåde:
Kom mælk og smør i en gryde og lun op, til smørret smelter. Pas på – det må ikke koge, væden skal kun være fingervarm. Smuler gøren i et stort bagefad og tilsæt mælkeblandingen. Tilsæt sukker og salt og derpå melet, lidt ad gangen. Ælt dejen igennem, dæk den til og stil den til hævning i 30 minutter.

Ælt dejen igennem igen og rul den ud til 2 brød, der passer til størrelsen på den lange led af en bageplade. Læg brødene på pladen beklædt med bagepapir. Tryk dem flade til en bredde på ca. 12 cm. Tænd ovnen på 200 grader. pensel brødene med sammenpisket æg og lad dem efterhæve i 10 minutter. Bag dem i 15 minutter, tag dem af pladen og køl dem af på en rist.

Skær dem i skrå skiver på ca. 2 cm. med en skarp brødkniv. Rør en tyk glassur af flormelis og rosenvand. Pynt kagerne med glasuren og friske rosenblade.

Opskriften er fra bogen ‘Naturens spisekammer’ af Anette Eckmann.