Salat nicoise med fuglegræs og mælde

#Vilde urterSkrevet af Anemette Olesen, kogebogsforfatter og underviser

Salat:
1 dl hvidmelet gåsefod (friske blade og stængler)
1 dl fuglegræs
1 dåse tun i olie
1 peberfrugt i skiver
4 tomater
350 g kogte kartofler
1 salsatløg eller vilde løg (når de har friske blade)
3 æg kogt og skåret i kvarte
10 sorte oliven
4 spsk. fint hakket skvalderkål

Marinade:
3 spsk. olie
2 spsk. eddike
1 fed hvidløg

Fremgangsmåde:
Skyl hvidmelet gåsefod og skær den passende groft. Finhak fuglegræs og bland ved, Fordel en dåse tun over det, og tilsæt de hakkede tomater og peberfrugt i skiver.
Salatløget snittes fint og blandes ved, sammen med de kogte kartofler skåret ud i tern.
Kogte æg skæres i kvarte, og når salaten er blandet med den hakkede skvalderkål, fordeles sorte oliven og ær i kvarte over salaten.

Til sidst rystes marinaden sammen og fordeles over salaten.