Sammenkog når det skal være nemt

#Grønt fra havenSkrevet af Piruza Ali

Beryani

Ris med kylling, kartofler, ærter og gulerødder (4 personer)

500 g kyllingebryst uden skind
1 løg, hakket
250 g ærter
250 g gulerødder
1,5 spsk. olie
4,5 dl vand, kogende
2 tsk. groft salt
2 spsk. beryani krydderi
1-2 tsk. kardemomme
320 g. fuldkornsris fx. naturris eller brune ris.
Peber
3 kartofler
50 g mandler, hakket

Fremgangsmåde:
Kyllingekødet skæres i små stykker. Kyllingestykkerne lægges i ovnen ved 200 grader, i ca. 15 min. Kødet skal være gennemstegt.
Skræl og hak løget og brun det i olien. Tilsæt det kogende vand, salt, peber, beryani krydderiet og kardemommen.
Skyl risende og kom dem i. Skal simre til risene er møre.
Kartofler, ærter og gulerødder skæres i små tern. De skal herefter brunes i olie.
Ingredienserne blandes til sidst sammen.