Sauteret strandbede

#Vilde urterSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Ingredienser til 4 personer, som forret:
3 gode håndfulde flotte blade af strandbede
Lidt fedtstof
Beurre blanc:
3 stk. finthakkede skalotteløg
1 dl. hvidvin
1/4 dl hvidvinseddike
4 peberkorn
250 g smør
Lidt salt

Fremgangsmåde:
Skyl strandbeden og sautér den på en pande med lidt fedtstof og indtil bladende falder sammen og er bløde men stadig faste.
Kom løgene i en gryde med hvidvin, eddike og peberkorn. Lad det koge ind til der er ca. ½ dl tilbage. Si skalotteløgene fra, og pres væsken ud af løgene. Kassér løgene.
Kog den reducerede væske op, og tilsæt det kolde smør lidt af gangen, mens der piskes kraftigt. Kog saucen op, næsten til kogepunktet imens du pisker. Tag den fra varmen og smag saucen til med salt og peber.

Servér de varme strandbeder med beurre blanc henover – spises straks!

TIP: Hvis du vil lave denne lækre ret og spare tid i det daglige, kan du fint høste strandurter i weekenden, som du skyller og pakker i køleskabet. Den 1. del af en beurre blanc, altså der hvor løgene skal koge i god tid, kan man også lave en stor portion af. Så skal du kun bruge et øjeblik på resten af måltidet.
Man kan også bruge strandkål og andre faste urter i denne ret.

Opskriften er lavet af Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker Ursula Bjerggaard.