Selleristeg med slåenbær

#Frugter og bærSkrevet af Anemette Olesen

1 dl mandler
1 stor selleri
1 dl bouillon
4 æg
1 løg
1 dl rasp
4 æbler
1 dl slåenbær uden sten

Sellerien skrælles og skives og koges mør i vand der dækker. Den moses når den er kogt med ca. 1 dl af koge vandet og skårede mandler kommes ved.

Løget snittes og svitses i ca. 30 g smør hvorefter det vendes i sellerimosen sammen med æggeblommer.

Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i massen.

Et smurt fad stilles frem og sellerimosen fordeles først i en lag i bunden af fadet. Herefter stikkes 4 æbler skåret i både ned i mosen og de kogte stenfri slåenbær fordeles mellem æbleskiverne. Resten af mosen fordeles over og der drysses med rasp.

Retten bager i ovn ved 225 grader til overfladen er gylden.

Opskrift er lavet af Anemette Olesen.