Slåenkompot

#Frugter og bærSkrevet af Johanne Stege Bjørndahl & Julie A. Swane

Lækkert tilbehør til kagen, ostemaden eller stegen

Når slåen først har fået frost, er det som om, at frugten omdannes fra bitter til sød. Kompotten kan bruges lige som, man bruger bla. rabarber kompot.

200 g rensede frosne slåen
200 ml vand
200 g økologisk rørsukker

Bring vandet i kog. Tilsæt 50 g sukker, og lad det opløses. Kom slåen i, og bring blandingen i kog, til skallen brister. Tag gryden af varmen, og si saften. Mos frugterne let i sien med en grydeske, så stenene frigøres, og pil stenene fra. Kom frugtkødet tilbage i saften, og bring det i kog igen. Kom de sidste 150 g sukker i, og lad kompotten småkoge i 5-10 minutter, til sukkeret er opløst, og til saften er kogt lidt ind. kom på glas , og lad det køle af, evt. i køleskab.

Denne opskrift er fra bogen SANK – Spis af naturens køkkenhave af Johanne Stege Bjørndahl & Julie A. Swane, og bringes her med tilladelse fra forlaget TurbineDu kan finde flere opskrifter med bla. slåen i bogen.