Små ostefrikadeller

#Vilde urterSkrevet af Anemette Olesen, kogebogsforfatter og underviser

Ingredienser:
50 g fintrevet Havarti ost 27% (45+)
25 g flødeost naturel 37% (70+)
2 æg
1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
10 g smør
1 dl finthakket skvalderkål eller grønkålsblade
2 tsk. chiafrø
60 g havregryn (ca. 1½ dl)
¼ tsk. urtesalt
friskkværnet peber
25 smør

Sødskærm eller kvan til pynt og 240 g groft brød

Fremgangsmåde:
Rør revet ost med flødeost og æg. Svits det hakkede løg i smørret og tilsæt skvalderkål og vejbredfrø. Tilsæt resten af ingredienserne og form ostefarsen med en olieret ske. Steg ostefrikadellerne i smør i en varm pande.
Server dem med brød på skovturen eller som varm frokostret med kartoffelsalat eller andet tilbehør.

Opskriften er lavet af Anemette Olesen, der i mange år har arbejdet med haver og mad. Hun har udgivet en række kogebøger og har en fortid som både restauratør, køkkenleder og museumsgartner. Det sidste har skærpet hendes interesse for urternes historie, både kulturelt og medicinsk.

Læs mere om Anemette Olesen på hendes egen hjemmeside