Salat med dunhammer og mælkebøtte

#UkrudtSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Dunhammer med mælkebøtte

(ca. mængdeangivelser)
4-10 dunhammerstængler (den nederste hvide del)
2 stk. lækre danske sprøde æbler
2 håndfulde nye skud af mælkebøtte (evt. også blomsterne)
1 tsk. olie
½ tsk. citronsaft
2 tsk. sirup (gerne mælkebøttesirup)
Et drys flagesalt og friskkværnet peber

Skær dunhammerstænglen i tynde strimler og giv den et hurtigt opkog i lidt vand (ca. 1 minut). Skyl æbler og mælkebøttebladende – hvis der er blomster, så bør du også bruge det gule her fra. Skær æblerne i små fine tern og anret dem ovenpå mælkebøttebladene.
Hertil kan du servere brødcroutoner og pynte med spiselige blomster.

Hvis du vil have noget protein til denne ret, så er det lækkert med porcherede æg.

Dunhammer vokser ved bredden af søer, og du kan nemt genkende den på den dunede dunhammertop. Den del af planten der er lettest at gå til er den nederste del af stænglen, der er i vandet, lige inden roden. Pluk den som du plukker rabarber og porre. Fjern de yderste 3-4 blade, da de er meget trævlede. Brug kun den nederste hvide del. Det kan spises som det er, eller som hér blancheres kort for at gøre den lidt mere tilgængelig.