Smag på fisk i papir

#Fisk og skaldyrSkrevet af Ronja Svane, Smag på Aarhus, Aarhus Kommune

ca. 4 portioner

500 g. fisk
½ spidskål
1 håndfuld istandgjorte urter, fx ramsløg
1 økologisk citron
2 dl. hvidvin
40 g. smør
1 tsk. salt
peber

Al fisk er god at stege i papilotte, altså at pakke fisken ind i bagepapir og lukke helt tæt. Det er en skånsom måde at tilberede fisken på, og det er i stil med dampning, men kan også gøres på en pande.

Svits urter og hakket spidskål på panden i det smeltede smør. Pak fisken i 4 pakker, med lidt grønt, en sjat vin, en citronskive og salt og peber.

Fiskepakkerne kan steges på en pande, eller få en tur i ovnen ved 160 grader i ca. 7 minutter. Giv dem ikke for længe.

Fiskepakkerne kan serveres med en salat, kartofler og/eller stegte grønsager.

Fisk er nem og hurtig aftensmad, og så smager det bare godt. Husk aldrig at overstege din fisk, den må ikke blive tør og hvidlig, men skal have lige nok til at fisken er let at skille ad! (ca. 50 grader i kernetemp).

Denne ret blev lavet i forbindelse med arrangementet ‘Fisketur i sommernatten‘ som blev afholdt den 12. august 2017.