Flækærte-hummus med tang

#TangSkrevet af Mai Lange

Hummus med tang

4 personer

150 g økologisk gule flækærter
½-1 dl. kogevand fra flækærterne (husk at gemme noget)
1 spsk. tahin
1 spsk. tamari
1 hvidløgsfed (eller nogle blade ramsløg)
Saften af 1 citron
Olivenolie
En håndfuld frisk tang – skyllet og finthakket.
Evt. lidt salt og peber

Kog flækærterne indtil de er bløde, ca. 45. minutter. Si noget af kogevandet fra og gem lidt af det til senere.

Tilsæt resten af ingredienserne og blend det til den konsistens du bedst kan lide. Hvis du vil have en mere flydende konsistens, kan du tilsætte olie eller mere af kogevandet. Smag til med tamari, krydderier, tang og citronsaft.

Hummussen smager godt sammen med brød eller en salat.

Opskriften er lavet af Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker Ursula Bjerggaard.