Svampesuppe

#Svampe og nødderSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Svampesuppe til seks personer

Vegansk svampesuppe, der kan laves på både tørrede og friske svampe. Svampesuppen er super lækker med knasende rugbrødscroutoner på en kold efterårsdag!

1½ l. fond (grøntsags- eller hønsefond)
4 dl. friske svampe (eller 2 dl. tørrede)
½ spsk. kokosolie
1 fed hvidløg, hakket
1 stilk bladselleri, hakket
1 stk. mellemstort løg, hakket
2 stk. mellemstore gulerødder, hakkede
4 stk. mellemstore kartofler, hakkede
1 ds. kokosmælk
1 spsk. gastrik (eller lidt anden syre, fx citronsaft eller en æblecider)
Diverse urter, gerne timian
Salt og peber

Kog fonden op. Hvis du ikke har friske svampe, så opblød tørrede svampe i din fond i ca. 20 min.

Alle de ituskårne grøntsager svitses på en varm pande i kokos-olien til de er bløde, ca. 10 min. Tilsæt halvdelen af svampene og svits dem sammen med det grønne yderligere 5 minutter. De resterende svampe skal du svitse på en pande, indtil de er lettere sprøde, gerne i kokosolie og med lidt salt og urter.

I gryden med fond hælder du nu dine grøntsager med svampene i. Det skal koges op, og simrer i ca. 15-20 minutter. Så skal suppen blendes, hæld kokosmælken i og smag til med gastrik, salt, peber og eventuelle urter. De ’rene’ svitsede svampe, skal drysses på suppen ved serveringen.

Hvis du har noget halvkedeligt rugbrød, kan du skære det i mindre tern, vende dem i olie, salt og urter, og riste det i ovnen i ca 15 min. ved 180 grader. Det er godt med noget ’bid’ til suppen.

Velbekomme!

Se også opskriften på svampe i tomat