Tangpesto

#TangSkrevet af Mai Lange

Tangpesto

1 mellemstørrelse syltetøjsglas

1 l. frisk tang (fx blæretang)
2 spsk. revet vesterhavsost/parmesan
2 spsk. ristede solsikkekerner
1-2 dl. god olie
1-2 tsk. citronsaft
salt

Det er nemt at lave en pesto, og du kan variere det grønne du tilsætter. Fx kan du snild tilsætte persillestængler, der nogle gange er til overs, eller skvalderkål, eller hvad der lige er af urter i store mængder.

Skyl tangen, og dryp vandet fra. Blend de fine topskud sammen med osten, afkølede solsikkekerner, olie og citronsaft.

Smag dig frem til mængden af de forskellige ingredienser, da det er meget forskelligt hvor fed/sød/salt man foretrækker sin pesto.

Husk at du også kan fryse en pesto ned i mindre portioner, så har du til en super hurtig gang aftensmad – tilsæt bare friskkogt pasta og et par lækre danske tomater, så kan du høre englene synge!

Opskriften er lavet af Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker Ursula Bjerggaard.