Tangslaw

#TangSkrevet af Mai Lange

Tangslaw

4 portioner

150 g. snittet spidskål
150 g. revet gulerod
20 g. tørret blæretang, pulveriseret
2,5 dl cremefraiche
1 tsk. sukker
1 tsk. mild sennep
1-2 tsk. citronsaft
1 tsk. salt
½ tsk. peber

Du kan flere forskellige typer af tang til denne opskrift. Foruden blæretang, er også fingertang, savtang og sukkertang fine.

Rør cremefraiche, sennep, sukker og lidt citronsaft sammen, og smag dressingen til med salt og peber, citronsaft og pulveriseret tang.

Riv gulerødderne og snit gerne kålen med en osteskærer af metal. På denne måde kan du skære den i helt tynde strimler. Bland grøntsager og dressing, måske kan du lide mere eller mindre dressing – prøv dig frem.

Opskriften er lavet af Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker Ursula Bjerggaard.

Bemærk: Hvis du høster tang, skal du ikke høste fra forurenede områder. Klip de nye skud af planterne, og lad resten stå – så kommer der nye skud på planten, så du kan høste igen en anden gang.