Snaps med bøg

#Grønt fra havenSkrevet af Jan Kristiansen - snapsogurter.dk

De knapt udsprungne bøgetræer er en af de første forårsbebudere, og det er de helt fine lysegrønne blade, der skal bruges.

Sådan gør du:
Pluk de små blade. En god kopfuld blade skal dækkes med 2 dl. absolut neutral brændevin. Efter en uges tid filtreres bladene fra, og du har en god essens. Det er ikke meget, den skal fortyndes, men man vil finde ud af, at brændevinden tiltager lidt i smag efter et par uger. Fra starten har brændevinen en flot grøn farver, der dog ændrer sig hurtigt til en mere brunlig nuance. Ofte sker der det, at brændevinen efter at være gemt i flere måneder, taber den rene lidt syrlige smag og bliver efter min mening ret uinteressant.

Bøg er en god forårssnaps, men ikke værd at gemme flere år.

Trækketid: 1 – 2 uger
Drikkeklar: Omgående, men skal fortyndes lidt
Lagering: Blive ikke bedre
Opbevaring: Bruges friske

Opskriften er udviklet af Jan Kristiansen, der driver enkeltmandsfirmaet Snapsogurter.dk.
Opskriften er én af flere, du kan finde i et hæftet, som er udgivet af Smag på Aarhus, Aarhus Kommune.

Læs hele hæftet SNAPSEOPSKRIFTER
Download printvenlig udgave af SNAPSEOPSKRIFTER som PDF-fil

Hold samtidig øje med kalenderen for guidede snapseture i naturen omkring Aarhus