Snaps med gråbynke

#Vilde urterSkrevet af Jan Kristiansen - snapsogurter.dk

Gråbynke er en uanselig plante men samtidig en af de planter, der vokser flest af i grøftekanter og ved markskel. Planten er let at kende med sine grå blade og en højde, der kan nå op på en meter eller mere
Bladene kan plukkes hele sommerferien frem til september og giver en brændevin, der kan minde lidt om malurt, dog uden den beske smag, vi kender fra havemalurten.

Kan man ikke lide den lidt skarpe smag fra malurt, er gråbynke et godt bud på en erstatning.

Sådan gør du:
Pluk et passende antal blade svarende til, hvad du kan have mellem tommel og pegefinger. Kom bladene i et glas med låg og fyld så meget vodka eller Klar Brøndum på, så bladene er dækket. Efter få dage kan du filtrere og fortynde, og så er snapsen klar til brug.

En anden metode er at plukke 3 – 4 mindre stængler med blade og stikke dem ned i en smuk flaske. Så har du en let og dekorativ gave. Bruger du denne variation, skal du huske at fortælle, at de skal tage stænglerne op ret hurtigt.

Trækketid: 2 – 4 dage
Drikkeklar: Omgående, men essensen skal fortyndes kraftigt
Lagering: Blive bedre
Opbevaring: Skal bruges friske

Opskriften er udviklet af Jan Kristiansen, der driver enkeltmandsfirmaet Snapsogurter.dk.
Opskriften er én af flere, du kan finde i et hæftet, som er udgivet af Smag på Aarhus, Aarhus Kommune.

Læs hele hæftet SNAPSEOPSKRIFTER
Download printvenlig udgave af SNAPSEOPSKRIFTER som PDF-fil

Hold samtidig øje med kalenderen for guidede snapseture i naturen omkring Aarhus