Snaps med hasselnød

#Svampe og nødderSkrevet af Jan Kristiansen - snapsogurter.dk

Langs veje, i parker og skovbryn finder man hasselbuskene. Det er ikke hvert år, de giver lige mange nødder, men da vi ikke skal bruge ret mange og på et tidligt tidspunkt, plejer det at gå an.
Desværre har der været flere år, hvor hassel ikke har båret nødder.

Så er et fint alternativt at finde de friske nødder hos en etnisk grønthandler sidst i august.

Sådan gør du:
Nødder skal plukkes, medens de er helt friske og uden skal dvs. midt på sommeren. De grønne blade fjernes, og nødderne deles med en kniv i to halvdele og dækkes i et glas med alkohol. Lad den trække i et par måneder og prøv så at smage. Du vil finde ud af, at smagen ikke er særligt gennemtrængende,
men meget fin og aromatisk.

Jeg har ikke selv haft lejlighed til at gemme den i flere år, men det er min fornemmelse, at det er forsøget værd.

Trækketid: 2 – 4 måneder
Drikkeklar: Omgående, men essensen skal ikke nødvendigvis fortyndes
Lagering: Blive bedre
Opbevaring: Bruges friske

Opskriften er udviklet af Jan Kristiansen, der driver enkeltmandsfirmaet Snapsogurter.dk.
Opskriften er én af flere, du kan finde i et hæftet, som er udgivet af Smag på Aarhus, Aarhus Kommune.

Læs hele hæftet SNAPSEOPSKRIFTER
Download printvenlig udgave af SNAPSEOPSKRIFTER som PDF-fil

Hold samtidig øje med kalenderen for guidede snapseture i naturen omkring Aarhus