Snaps med havtorn

#Frugter og bærSkrevet af Jan Kristiansen - snapsogurter.dk

Ud fra navnet skulle man tro, at denne busk kun vokser nær havet, men sådan er det absolut ikke mere. Busken er med sine grå blade og flotte gule bær en meget almindelig prydbusk i kommunale beplantninger. Den fungerer også som et godt hegn mod uvelkomne gæster.

Havtorn er en af de danske planter, der indeholder mest c-vitamin. Smagen er skarp, men egner sig som smagsgiver sammen med kraftig kød, oste og søde sager.

Sådan gør du:
Sidst på sommeren eller endnu bedre i efteråret plukkes de gule bær. Det er vigtigt, at de plukkes modne dvs. let bløde. Er man for tidligt ude, er der ikke smag i bærrene, og uanset om man er en tålmodig sjæl, kommer der ikke aroma på brændevinen.

Smagen er meget karakteristisk. De fleste vil nok synes, at et eller to glas er tilstrækkelig, medens andre er helt vilde med denne meget aromatiske brændevin.

Trækketid: 2 – 3 måneder
Drikkeklar: Omgående, men essensen skal fortyndes  kraftigt og må gerne hvile sig
Lagering: Blive bedre
Opbevaring: Bruges friske

Opskriften er udviklet af Jan Kristiansen, der driver enkeltmandsfirmaet Snapsogurter.dk.
Opskriften er én af flere, du kan finde i et hæftet, som er udgivet af Smag på Aarhus, Aarhus Kommune.

Læs hele hæftet SNAPSEOPSKRIFTER
Download printvenlig udgave af SNAPSEOPSKRIFTER som PDF-fil

Hold samtidig øje med kalenderen for guidede snapseture i naturen omkring Aarhus