Snaps med mirabelle

#Frugter og bærSkrevet af Jan Kristiansen - snapsogurter.dk

Mirabeller vokser overalt i vilde hegn, parker og haver, hvor frugterne er en yndet spise blandt fugle så vel som mennesker.
I Frankrig laves en af de mest populære frugtbrændevine netop af mirabelle. Her er den en yndet afslutning på et godt måltid, en vane der ikke har fundet udbredelse i Danmark, men bare rolig, det skal nok komme med tiden.
Frugten findes i mange forskellige sorter, der alle har deres særegne smag, men de skal behandles på samme måde, når man ønsker en liflig og lidt sød brændevin.

Sådan gør du:
Skyl frugterne grundigt, lad dem tørre på et stykke køkkenrulle. Put dem i et syltetøjsglas – sørg for at de bliver helt dækket af alkohol, helst 1-2 cm over frugterne, da de optager en del. Når de er færdige, kan der spædes op med samme type alkohol efter smag.

Trækketid: 3 – 5 uger
Drikkeklar: Omgående, men bør fortyndes
Lagering: Bliver bedre
Opbevaring: Bruges friske

Opskriften er udviklet af Jan Kristiansen, der driver enkeltmandsfirmaet Snapsogurter.dk.
Opskriften er én af flere, du kan finde i et hæftet, som er udgivet af Smag på Aarhus, Aarhus Kommune.

Læs hele hæftet SNAPSEOPSKRIFTER
Download printvenlig udgave af SNAPSEOPSKRIFTER som PDF-fil

Hold samtidig øje med kalenderen for guidede snapseture i naturen omkring Aarhus