Snaps med paradisæble

#Frugter og bærSkrevet af Jan Kristiansen - snapsogurter.dk

Paradisæble findes i utallige forskellige sorter, der ikke alle egner sig til brændevin.

En af de sorter, der giver det mest sikre resultat, er Malus pumila John Downie, et paradisæble
med en god farve og en fin smag. En af de store forskelle mellem spiseæbler og paradisæbler er, at frugterne ikke indeholder særlig meget vand, og de giver derfor mere smag.

Sådan gør du:
Æblerne høstes på det tidspunkt, hvor de begynder at falde af træerne. Skæres i både og fyldes i et syltetøjsglas. Det er vigtigt, at frugten dækkes godt og vel med alkohol. Dækkes æblerne ikke helt, startes en forrådnelsesproces, der ødelægger brændevinen.

Filtrer brændevinen gennem et kaffefilter over i en flaske, og lad den stå natten over. Hvis du har en god kraftig essens, kan du fint blande en del med vodka og gemme resten til senere brug. Hvor stærk den skal være, bestemmer du selv, men pas på – der er ikke tale om en æblesnaps som dem, du kender fra Tyskland, den er meget kraftigere og bedre.

Man kan fint eksperimentere med paradisæble-snaps. Prøv f.eks. at blande lidt malurt-snaps i, det giver en helt ny spændende smag.

Trækketid: 2 måneder
Drikkeklar: Omgående efter filtretning, men bør fortyndes
Lagering: Bliver bedre – meget bedre
Opbevaring; Bruges friske

Opskriften er udviklet af Jan Kristiansen, der driver enkeltmandsfirmaet Snapsogurter.dk.
Opskriften er én af flere, du kan finde i et hæftet, som er udgivet af Smag på Aarhus, Aarhus Kommune.

Læs hele hæftet SNAPSEOPSKRIFTER
Download printvenlig udgave af SNAPSEOPSKRIFTER som PDF-fil

Hold samtidig øje med kalenderen for guidede snapseture i naturen omkring Aarhus