Røn er et af vores almindeligste træer. Både i naturen og i haver og parker er den almindelig og kan let forveksles med andre lignende træer, men når den står med de røde klaser, er man ikke længere i tvivl.
Rønnebær er en af smagsgiverne i Gammel Dansk, men kan også fint stå alene.
Sådan gør du:
Et gammelt ord siger, at rønnebærrene er sure. Det passer – men en tur i fryseren med de modne bær i en uges tid, klarer let den sag.
Husk at ribbe bærrene, stilken kan give en let bitter afsmag.
De frosne bær puttes i et syltetøjsglas og dækkes med snaps eller vodka. Trækketiden kan man diskutere, men jeg foretrækker at lave en essens, der trækker 1 – 2 mdr. og tyndes godt op, til den er drikke klar. Man bliver let overrasket over, hvor meget denne snaps kan fortyndes.
Trækketid: 1 – 2 måneder
Drikkeklar: Omgående efter filtretning, men bør fortyndes kraftigt
Lagering: Bliver bedre
Opbevaring: Frost
Opskriften er udviklet af Jan Kristiansen, der driver enkeltmandsfirmaet Snapsogurter.dk.
Opskriften er én af flere, du kan finde i et hæftet, som er udgivet af Smag på Aarhus, Aarhus Kommune.
Læs hele hæftet SNAPSEOPSKRIFTER
Download printvenlig udgave af SNAPSEOPSKRIFTER som PDF-fil
Hold samtidig øje med kalenderen for guidede snapseture i naturen omkring Aarhus