Snegle med skvalderkålspesto

#UkrudtSkrevet af Mai Lange

Sødalskolens opskrift på snegle med skvalderkålspesto

Mikkel Wejdemann, der er manden bag MadMikkel, var i foråret 2018 på besøg i kantinerne på en række skoler i Aarhus Kommune. Formålet var at inspirere både personale og børn til at gå på opdagelse i naturens eget spisekammer. Opskriften her er derfor udviklet af kantineleder Tine Bak Laursen på Sødalskolen i samarbejde med Mikkel Wejdemann. Sneglene blev i foråret serveret i skolens kantine. Skolebesøgene er en del af Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus.

Opskrift til 48 personer

Dej:
50 g gær
4 dl lunkent vand
4 dl kærnemælk
4 tsk. salt
4 spsk. olivenolie
4 dl fuldkornshvedemel
16 dl hvedemel

Fremgangsmåde:
Start med at opløse gær i vand og kærnemælk.
Tilføj herefter olie salt og til sidst mel. Lad det hæve i 1-2 timer.

Lav derefter pestoen nedenfor.

Del dejen i 4 lige store stykker og rul det ud til firkanter.
Smør pestoen på og rul dejen sammen til en lang pølse.
Del pølsen i 2 cm skiver og tryk dem flade.
Bag dem ved 200 grader i 10-15 min.

Skvalderkålspesto:
En håndfuld skvalderkål
1 håndfuld valnødder
1 håndfuld solsikkekerner
1 spsk. citronsalt
1-2 dl olivenolie (Efter ønsket konsistens)

Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne blendes sammen til en ensartet masse.