Sødt med vintersmag

#Frugter og bærSkrevet af Mai Lange

Vintermarmelade med slåen, anis og kanel

400 g slåen
450 g søde æbler
1 saftig appelsin
2 stk. stjerneanis
1 stk. kanelstang
2-3 dl vand
1 kg sukker

Fremgangsmåde:
Kog slåen (efter de har fået frost) i en gryde med en bundsjat vand i ca. 5 min. Slåenbærene puttes i en si og moses til det meste kød er i skålen under.
Skræl og udkern æblerne, og skær i små stykker.
Kog kødet fra slåen og æblestykkerne i vandet i ca. 20 min. Husk at skumme af.
Herefter moses æblerne til den ønskede konsistens (stavblænder eller gaffel kan bruges). Pres saften fra appelsinen heri og tilsæt sukkeret, samt anis og kanelstang. Lad det koge i yderligere 20 min. Skum af og tag anis og kanelstang op. Sidst hældes marmeladen på glas med låg (husk at rense glasset med kogende vand forinden), lad det afkøle og stil på køl.