Sommerbuk med skovmærke og gran

#Vilde urterSkrevet af Thomas Laursen (opskriften) og Stine Kamstrup Knudsen

Sommerbuk med skovmærke og gran

En lækker opskrift fra Thomas Laursens' kogebog “VILD – naturen ind i køkkenet”. Opskriften er brugt på en madskole om vild julemad afholdt i regi af Smag på Aarhus og i samarbejde med FOF Aarhus. I den anledning blev der brugt fileter af hest i stedet for sommerbuk.

2 fileter af sommerbuk
50 g smør
2 spsk. olivenolie
1 kvist rødgran
5 kviste skovmærke
1 håndfuld lysegrønne grannåle til pynt

Steg fileterne i en blanding af olie og smør på en varm pande ved lav varme sammen med rødgran-kvist og skovmærke.

Hæld stegefedt på kødet under stegning og slut med at lade kødet hvile i 5 minutter.
Server med alm. syre, kodriver, grannåle og stegefedt henover.

Sommerbukken må kun skydes fra 16. maj til 15. juli og det er derfor et godt tidspunkt at tilberede retten. Senere kan skovmærke og gran stadig bruges, mens salaturterne nemt kan skiftes ud med andre.

Thomas Laursen og "VILD - naturen ind i køkkenet"

Opskriften er fra Thomas Laursens kogebog “VILD – naturen ind i køkkenet”, hvor man både kommer med på jagt efter naturens egne råvarer og ind i køkkenet, hvor de friskhøstede råvarer forvandles til lækre og enkle retter.

Thomas Laursen har samlet vilde urter det meste af sit liv og er i dag professionel sanker for restauranter, som Noma og Geranium.
Læs mere om Thomas Laursen på www.wildfooding.dk

Læs mere om regler og etik, når du høster i naturen