Sommerdrik af mjødurt

#Vilde urterSkrevet af Lisbeth Jensen

Hvis du er glad for hyldeblomstdrik, men ikke fik lavet nok mens de blomstrede, så prøv med mjødurtens blomster. De ligner og står lige nu i store hvide duske langs åer og andre fugtige steder.

Læs mere om mjødurten her.

Du kan bruge den opskrift, du plejer at bruge, eller prøve denne her, som vi har givet smagsprøver på i Den Grønne Ambassade.

40 blomsterduske
2 økologiske citroner eller lime
evt. en økologisk appelsin
2 spsk. citronsyre
650 gr. rørsukker (eller efter smag)
1 l. vand

Blomsterne skal ikke skylles men renses for smådyr og urenheder. De lægges i en gryde eller beholder med låg.

Citrusfrugterne vaskes og skæres i tynde skiver.

Sukker og citronsyre lægges over.

Vandet hældes spildkogende i gryden, og der røres rundt.

Trækker koldt 3-4 dage, hvor der hver dag røres rundt i gryden.

Sies gennem saftpose og hældes på skoldede flasker.