Hvis du er glad for hyldeblomstdrik, men ikke fik lavet nok mens de blomstrede, så prøv med mjødurtens blomster. De ligner og står lige nu i store hvide duske langs åer og andre fugtige steder.
Du kan bruge den opskrift, du plejer at bruge, eller prøve denne her, som vi har givet smagsprøver på i Den Grønne Ambassade.

40 blomsterduske
2 økologiske citroner eller lime
evt. en økologisk appelsin
2 spsk. citronsyre
650 gr. rørsukker (eller efter smag)
1 l. vand
Blomsterne skal ikke skylles men renses for smådyr og urenheder. De lægges i en gryde eller beholder med låg.
Citrusfrugterne vaskes og skæres i tynde skiver.
Sukker og citronsyre lægges over.
Vandet hældes spildkogende i gryden, og der røres rundt.
Trækker koldt 3-4 dage, hvor der hver dag røres rundt i gryden.
Sies gennem saftpose og hældes på skoldede flasker.