Speltsalat med vilde urter

#Vilde urterSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Opskrift på speltsalat med vilde urter

4 personer (ca. mændgeangivelser)

200 g. speltkorn (parboiled eller perle)
20-50 g. tørrede havtorn (iblødsættes i juice)
½-1 dl. syltede asier
1 håndfuld mælkebøtter
1 håndfuld bøgeblade
1 håndfuld feldsalat (eller anden salat i sæson

En eller flere af urterne kan eventuelt udskiftes med bladbede, strandbede eller andre urter alt efter sæson.

1-2 spsk. væske fra de syltede asier
1 spsk. god olie
1 spsk. citronsaft
Salt og friskkværnet sort peber
Evt. lidt sukker

Speltsalat med urter og humus

Speltkornene koges efter anvisningen på posen og vandet hældes fra. De afkøles med koldt vand i en sigte og drypper af.

Ingredienserne til dressingen blandes efter din egen smag. Pisk dressingen godt sammen og smag den til, som du bedst kan lide den. Den må gerne være til den søde side på grund af de let bitre havtornbær.

Fjern de groveste stilke fra urterne, skyl og slyng dem tørre. Urterne skal kun rives let fra hinanden.

Bland korn med dressing og vend havtorn (uden juice) og urter i.

Smager godt sammen med hummus og brød.