Strandarve-tzatziki

#Vilde urterSkrevet af Mai Lange

Skåde skoles opskrift på tzatziki med strandarve

Mikkel Wejdemann, der er manden bag MadMikkel, var i foråret 2018 på besøg i kantinerne på en række skoler i Aarhus Kommune. Formålet var at inspirere både personale og børn til at gå på opdagelse i naturens eget spisekammer. Opskriften her er derfor udviklet af kantineleder Lan Thi Tran på Skåde skole i samarbejde med Mikkel Wejdemann. tilbehøret blev i foråret serveret i skolens kantine. Skolebesøgene er en del af Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus.

Ingredienser:
1 l. græsk yoghurt
Bladene fra 30-40 stængler strandarve
3-4 fed hvidløg eller evt. lidt fint snittet ramsløg
Salt og peber
Lidt citronsaft

Fremgangsmåde:
Hæld yoghurt i en skål. Skyl og pluk bladene fra strandarven.
Riv hvidløg eller snit ramsløg.
Bland det hele sammen og smag til med salt, peber og citron.