Strandarve-tzatziki

#Vilde urterSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Ingredienser til ca. 4 portioner:
1 agurk
1 tsk. salt
2 håndfulde strandarve, skyllet
1 håndfuld ramsløg, skyllet
2 dl græsk yoghurt
Lidt syre, enten skovsyre eller alm. syre, skyllet
Evt. salt og peber

Fremgangsmåde:
Riv agurken i et rent viskestykke og drys salt på. Lad det stå og trække i en time, i en skål, i viskestykket. Knug væsken fra agurken.
Hak strandarven i lidt mindre stykker, eller nip bladende og brug kun dem.
Hak ramsløgsbladende fint. Hvis du bruger almindelig syre, så hak den fint.
Bland tzatzikien af agurk, strandarve, ramsløgsblade, syreblade og yoghurt.
Smag den til med salt, peber og evt. mere syre.

Grøn og lækker dip, der kan bruges til nye kartofler, urtedeller, røget fisk og sommerens udemad.

Opskriften er lavet af Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker Ursula Bjerggaard.