Strandkål med parmaskinke og parmesanost

#Vilde urterSkrevet af Stephanie Straube Alemanno

Lun salat med strandkål

Strandkål er anset som en delikatesse blandt sankere og kendt som forfader til alle kålsorter som vi bruger i dag. Denne opskrift er en skøn lun salat med strandkål, parmaskinke og parmesanost inspireret af mine italienske rødder.

Antal personer: 2 personer

Ingredienser:
10-15 Små blade strandkål
1 pk parmaskinke
4 spsk olivenolie
En smule salt og peber
Frisk parmesanost

Fremgangsmåde:
Rengør strandkålen og dup bladene tørre med et viskestykke.
Opvarm en pande med olivenolie og kom strandkålen på.
Lad strandkålen brune godt af på begge sider. De må gerne få lidt brændte overflader.
Krydr strandkålen med salt og peber.
Anret strandkål og parmaskinke på et fad eller en tallerken, sammen med friskrevet parmesanost.

Denne lækre opskrift er lavet af Stephanie Straube Alemanno.
Du kan læse mere om spiselige vilde planter og finde flere opskrifter på hendes madblog snilde.dk.

Foto: Stephanie Straube Alemanno

Læs mere om strandkål her.

Læs mere om etik og regler, når du sanker i naturen.