Strandkokkenes krabbesuppe

#Fisk og skaldyrSkrevet af Lars Brøndum

4 portioner (ca. mængdeangivelser)

1 kg strandkrabber
2 spsk. olie
2 fed hvidløg, hakket
1 hakket løg
1 økologisk gulerod med skræl
1 ds hakkede tomater
1½ l. vand
1 dl hvidvin
1-3 dl. kokosmælk
Salt & peber
Friske (strand)urter

Ved klargøringen af krabberne, kan du med fordel transportere dem hjem i rent saltvand – for at få mindre sand med i din suppe.
Krabbekødet kan fint bruges til at putte i suppe efterfølgende, men afklar med dig selv om det er besværet værd 😉

 

 

Sådan gør du

Skær krabberne igennem på langs med en tung kniv og gem evt. væske der løber fra til suppen.
Varm fedtstoffet op og svits krabberne i 5 minutter. Tilsæt de hakkede grøntsagerne, og lad dem sautere med i en 5 minutters tid.
Tilsæt hvidvin og lad det koge op, så alkoholen koger fra, hvorefter de hakkede tomater tilsættes. Rengør krydderurterne og findel dem let. Krydderurter og krydderier sauteres med i et par minutter, før der tilsættes vand så det dækker.
Bring suppen i kog og kog den i omtrent 10 -12 minutter.
Nu hvor krabbe-smagen er trukket frem, skal du tilsætte kokosmælk.
Kog suppen let igennem og smag til med salt og peber.

Krabbesuppe gør sig godt, med lidt frisk rød peberfrugt og urter fra din egen natur. Serveres gerne med groft brød.