Strandkokkenes krabbesuppe

#Fisk og skaldyrSkrevet af Lars Brøndum, biolog og formidler, Naturhistorisk Museum Aarhus

Nem suppe af friskfangede krabber

I sommerferierne i 2015 til 2018 kunne man støde på de De Rullende Strandkokke på de aarhusianske strande. Strandkokkene fortæller om den spiselige strandnatur og har udstyr med til både at fange, indsamle og tilberede strandens råvarer. Krabbesuppen her er en af de ting, man kan smage, hvis man møder strandkokkene, men du kan naturligvis også prøve at lave den selv.

4 portioner (ca. mængdeangivelser)

1 kg strandkrabber
2 spsk. olie
2 fed hvidløg, hakket
1 hakket løg
1 økologisk gulerod med skræl
1 ds hakkede tomater
1½ l. vand
1 dl hvidvin
1-3 dl. kokosmælk
Salt & peber
Friske (strand)urter

Ved klargøringen af krabberne, kan du med fordel transportere dem hjem i rent saltvand – for at få mindre sand med i din suppe.
Krabbekødet kan fint bruges til at putte i suppe efterfølgende, men afklar med dig selv om det er besværet værd 😉

Sådan gør du

Skær krabberne igennem på langs med en tung kniv og gem evt. væske der løber fra til suppen.

Varm fedtstoffet op og svits krabberne i 5 minutter. Tilsæt de hakkede grøntsagerne, og lad dem sautere med i en 5 minutters tid. Tilsæt hvidvin og lad det koge op, så alkoholen koger fra, hvorefter de hakkede tomater tilsættes. Rengør krydderurterne og findel dem let. Krydderurter og krydderier sauteres med i et par minutter, før der tilsættes vand så det dækker.

Bring suppen i kog og kog den i omtrent 10 -12 minutter. Nu hvor krabbe-smagen er trukket frem, skal du tilsætte kokosmælk. Kog suppen let igennem og smag til med salt og peber.

Krabbesuppe gør sig godt, med lidt frisk rød peberfrugt og urter fra din egen natur. Serveres gerne med groft brød.

krabbesuppe

De Rullende Strandkokke er en del af Smag på Aarhus og blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Naturhistorisk Museum Aarhus.

Læs mere om strandkokkene og se, hvor og hvornår du finder dem i sommeren 2018