Strandsnegle

#Fisk og skaldyrSkrevet af Sofie Kvist

4 personer som forret

½ kg strandsnegle
100 g smør
5 skalotteløg
10 fed hvidløg
1 bundt persille
Flûtes & tandstikker

Bring en liter vand i kog i en gryde. Skyl sneglene grundigt og hæld dem i det kogende vand. Kog i 5 minutter og hæld vandet fra.

Varm smørret op i gryde eller pande (ikke med teflon, da sneglehusene er hårde ved overfladen). Hold øje med at smørret ikke branker, svits skalotteløg til de er bløde og gennemsigtige, tilsæt hvidløg og svits 1 minut.

Tilsæt sneglene sammen med friskhakket persille og lad dem simre med smørret et par minutter. Smag om retten behøver et drys salt, måske er sneglene salte nok selv.

Server med friskbagt flûtes. Sneglene fiskes ud af huset med tandstikker, deres lille kalklåg skal ikke spises – det er rigtig hygge-pillemad!

Her kan du læse mere om strandsnegle

Strandsnegl 2 - foto Jens T Andersen