Strandsnegle

#Fisk og skaldyrSkrevet af Sofie Kvist

4 personer som forret

½ kg strandsnegle
100 g smør
5 skalotteløg
10 fed hvidløg
1 bundt persille – eller en god håndfuld strandurter
Flutes & tandstikker

Skyl sneglene grundigt. Bring en liter vand i kog i en gryde og hæld sneglende i det kogende vand. Kog i 5 minutter og hæld vandet fra.

Varm smørret op i gryde eller pande (ikke med teflon, da sneglehusene er hårde ved overfladen) og svits skalotteløg til de er bløde og gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og svits 1 minut. Tilsæt sneglene sammen med friskhakkede urter og lad det simre et par minutter mere. Smag om retten behøver et drys salt, måske er sneglene salte nok selv.

Server med friskbagt flutes. Sneglene fiskes ud af huset med tandstikker, deres lille kalklåg skal ikke spises. Det er rigtig hygge-pillemad!

Her kan du læse mere om strandsnegle

Strandsnegl 2 - foto Jens T Andersen