Stroganoff med citrontimian

#Grønt fra havenSkrevet af Jakob Guldhammer Øllegaard, kok

Til ca. 25 personer

Ingredienser:
3 kg oksetykkam i strimler
4 løg
1 kg gulerødder
10 kviste timian
2 Porre
2 laurbærblade
Oksebouillon
3 spsk. tomatpuré
3 bakker champignon
3 dl Fløde 38%

Fremgangsmåde:
Brun kød, løg, gulerødder, porre, champion af i en gryde.
Hæld vand på til det dækker og lad det koge op.
Tilsæt timian, tomatpure, laurbærblade og fløde.
Lad retten simre til kødet er mørt.
Tilsæt oksebouillon og smag retten til.

Spis fx kartoffelmos eller nye kartofler med smør og
persille til.

Opskriften er trykt i inspirationshæftet Krydderurter, der er udgivet i et samarbejde mellem de to kommunale projekter Smag på Aarhus og Plant Liv.