Svampe i tomat

#Svampe og nødderSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard, Smag på Aarhus, Teknik og Miljø

Let opskrift til svampe med pasta

Til denne ret kan du bruge alle typer af svampe, det er fint at blande forskellige slags, da det giver lidt mere konsistens til stuvningen. Hvis du bruger tørrede svampe, skal de udblødes i vand inden du svitser dem. Vandet kan erstatte det der står i ingredienslisten.

Ingredienser

4 portioner (ca. mængdeangivelser)

1 spsk. olivenolie
100 g. friske svampe (eller 50 g. tørrede)
5 hele fed hvidløg
1 dåse hakkede flåede tomater
(1 dl. vand)
1-2 dl. piskefløde
Salt
Peber
1/2 tsk. sukker
1 spsk. æbleeddike
Urter, gerne timian

Tilberedning

Rengør svampene med en blød børste, og kassér det dårlige. Skær dem i større stykker og svits dem i olie sammen med de pressede hvidløg.
Tilsæt herefter tomaterne, vandet, fløden samt krydderier og sukker.
Lad retten koge ind, gerne en times tid og smag den til med æbleeddike, krydderier og urter.

Servér stuvningen til en god pasta eller noget lækkert brød.

Se også opskriften på svampesuppe