Svampebøffer

#Svampe og nødderSkrevet af Ursula Meander Bjerggaard

Svampebøffer

Det er genialt at bruge svampe som bøf! Det smager godt, giver en god konsistens og leverer også en hel del umami og protein, som netop er noget af det man synes at mangle nogle gange i det vegetariske køkken som nybegynder. Kan bruges som bøf i en burger, som tilbehør til aftensmaden og den er også lækker kold i madpakken.

Ingredienser:

8 stk. (ca. mængdeangivelser)

100 g. svampe, finthakket
1 stk. løg, finthakket
2 stk. fed hvidløg, finthakket
6 dl. kogte ris og linser
1 tsk. loppefrøskaller (HUSK)
4 spsk. vand
1 spsk. tamari
2 spsk. tomatpure

Tørt
1 spsk. majsstivelse
1 dl. havregryn
½ tsk. røget paprika
1 håndfuld friske små blade af røllike, skyllet
½ tsk. friskkværnet peber

Fedtstof til stegning
Saltflager og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Steg svampe, løg og hvidløg på en tør pande ca. 10. minutter, indtil meget af vandet er fordampet.
Bland loppefrøskaller og vand sammen i en lille skål.

Bland de tørre ingredienser sammen med ris, linser, svampe og løg (evt. i en foodprocessor). Tilsæt tomatpure og soyasauce, og blend indtil farsen er sammenhængende og stadig har lidt tekstur. Tilsæt den lidt slimede blanding (veg. æg) af loppefrøskaller og sørg for at farsen er godt blandet sammen.

Stil farsen køligt indtil den skal bruges. Den har godt af at stå og sætte sig minimum en halv times tid.

Form farsen til bøffer, og steg dem gerne på en varm grillpande, i rigeligt fedtstof. Panden skal være ret så varm inden du kommer bøfferne på. Vend bøfferne når de har fået stegeskorpe, ca. 5 minutter på hver side. Ved servering drys med lidt salt og friskkværnet peber.

Velbekomme 🙂