Syrensaft

Syrenen dufter sødmefuldt, men blomstrer kort - fang lidt af dens magi med denne opskrift.

#BlomsterSkrevet af Sofie Kvist

Du kan nemt lave saft af syren - den kan fx gives som værtindegave og nydes i godt selskab i de lyse nætter.

 

Til syrensaft skal du bruge:

40 klaser syrenblomster

2 kg. rørsukker

200 g. honning (ca. et halvt glas)

60 g citronsyre

3 økologiske citroner i skiver4 l. kogende vand

Evt. atamon som konserveringsmiddel

– Denne opskrift giver 4 l. syrensaft = 16 liter færdig drik.

 

Sådan gør du:

Find din største gryde med låg (gerne rustfrist). Kom sukker, honning og citronsyre heri og tilsæt det kogende vand. Rør sukkeret indtil det er helt opløst.

Blomsterklaserne bruges som de er, rystes let for insekter, og kommes i sukkerlagen sammen med de vaskede og skiveskårne citroner.

Hvis du vil gemme syrensaften i længere tid end 2 uger i køleskabet, kan du tilsætte atamon, eller fryse saften, for at gemme den til sæsonen ikke længere er. For at undgå atamon kan du fryse syrensaften ned i små portioner. Vi anbefaler skyllede og skoldede skruelågs-mælkekartoner.

Syrensaften skal trække i 3-5 dage, ved 5-20 grader, og røres i bund dagligt.

Når syrensaften har trukket, sies den igennem en si og/eller et ostelærred eller et rent viskestykke. Herefter kan den hældes direkte over i skoldede flasker som lukkes straks. Saften blandes i forholdet 1:4, alt efter hvordan du bedst kan lide din sommersaft.

 

Opskrift & fotos: Ursula Bjerggaard